Zijdenstuk oranje - geel

Duurzaamheid

Op dit moment wordt er veel aandacht besteed aan duurzaamheid.
Ook wij zijn hier heel bewust mee bezig.

Zo koopt Jan vooral bloemen in die duurzaam zijn gekweekt. Deze bloemen hebben een keurmerk en hier wordt goed op gelet. Helaas zijn nog niet alle bloemen te koop met dit keurmerk. Hierdoor moeten we dus af en toe kiezen voor een minder duurzaam product. 

Zijden bloemen komen ook steeds meer onder de aandacht. Hiermee heb je altijd een mooi boeket of bloemenarrangement staan, maar hoef je het niet zo vaak te vervangen. Steeds meer bedrijven stappen over op een zijdenbloemenabonnement. Deze wordt 4 keer per jaar met het seizoen gewisseld. Zo is het wel elke keer anders, maar hoef je geen materialen weg te gooien. Ook voor particulieren is dit natuurlijk heel interessant.
Om deze redenen, hebben we er voor gekozen om de zijdenbloemen nu ook een plekje te geven op onze site. Dit is een kleine greep uit ons, steeds wisselende assortiment. We proberen dit zo goed mogelijk bij te houden en we proberen het assortiment zoveel mogelijk af te wisselen binnen de seizoenen. 

Met verpakken houden we ook rekening met duurzaamheid. Veel mensen denken dat papier duurzamer en beter is voor het milieu. Toch is de folie die wij om de boeketten doen, beter. Dit is een restproduct van aardolie. 

Er wordt ook steeds meer geautomatiseerd in het ordersysteem. Zo hoeven we minder papier te gebruiken.

Om de planten water te geven, pompen we grondwater op en geven dit aan de platnen. Ook wordt er nog bruikbaar water van de bestellingen hergebruikt om water te geven. 

Bij het bezorgen wordt er zoveel mogelijk gereden op een zo goed mogelijke route, waardoor we niet te veel van hot naar her rijden en de uitstoot zo laag mogelijk houden. 

Kijk hier voor ons complete zijdenbloemen assortiment.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.