Jan Vos

Ik zal mijzelf even voorstellen

Ik ben Jan Vos, 63 jaar en heb ruim 37 jaar geleden de bloemenwinkel overgenomen van mijn vader.

Hiervoor werkte ik bij mijn vader in het bedrijf en heb ik verschillende opleidingen gedaan in de bloemen, maar ook als hovenier. Ik maakte plattegronden en heb zelf ook verschillende tuinen aangelegd.

Dit is uiteindelijk steeds minder geworden en hebben we ons steeds meer op de bloemen gefocust. Hiervoor komen mensen speciaal naar onze winkel. Ik vindt het heel belangrijk om een grote diversiteit aan bloemen aan te bieden. We hebben een groot en breed assortiment aan exclusieve bloemen gecombineerd met de meer standaard bloemen. Zo is er voor iedereen het juiste boeket.

Toen ik de winkel overnam in 1986 was de winkel een heel stuk kleiner dan deze nu is. Er zat een slaapkamer en woonkamer in de huidige winkel. Daarnaast stonden er buiten een aantal glazen kassen. In de loop der jaren is hier flink verbouwd. Zo zijn de kamers verwijderd en is het allemaal winkel geworden. Daarna kwam er 1 grote kas die aan het pand is vast gebouwd.
Het buitenterrein is ook flink veranderd. Omdat vroeger ook de focus lag op de tuin hadden wij hier op het terrein ook tuinen met verkoopbare buitenplanten. Toen dit steeds minder werd, is er voor gekozen om alles te bestraten. We verkopen nog steeds buitenplanten, maar wel in mindere mate.

Dit doe ik zoal

Vroeger waren er maar een paar medewerkers en stond ik zelf ook in de winkel en maakte ik de boeketten en hielp ik de klanten. Tegenwoordig sta ik steeds minder in de winkel. Mijn medewerkers zijn hier meer ervaren mee dan ikzelf.
Rouwwerk doe ik nog steeds. Het blijft heel mooi om dit te mogen maken voor de mensen. Heel dankbaar! Net als de kransen voor de 4 mei viering in de stad. Die maak ik elk jaar. 

Ik houdt me nu vooral bezig met de inkoop. Zo koop ik gemiddeld 2 keer per week in via de computer en ga wekelijks naar Aalsmeer om daar bloemen te halen, maar ook planten en potten/accessoires. Naast Aalsmeer ga ik ook naar Vaassen, of in het voorjaar naar Ens voor buitenplanten. Daarnaast komt er regelmatig een lijnrijder bij ons aan de deur. Zo zorgen we er voor dat we dagelijks verse bloemen hebben.

Naast de inkoop verzorg ik het onderhoud van Hydro plantenarrangementen bij verschillende bedrijven, maar zorg ik ook voor nieuwe groendecoraties naar wens. Dit is altijd heel mooi om te doen. Het brengt echt sfeer in een bedrijf.

Bij drukte, ziekte of vakanties bezorg ik ook. Het overhandigen van bloemen is altijd mooi en goed om te doen.

Na al die jaren heb ik nog steeds dezelfde passie voor het bloemistenvak!
Er is niets mooiers dan mensen elke dag weer blij te maken met bloemen!

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published.